Wytwarzane przy wykorzystaniu w pełni naturalnych składników i najnowocześniejszej technologii – napoje likopenowe zyskują coraz większą popularność wśród kupujących. Czym są, czym się wyróżniają i dlaczego właśnie o nich warto dowiedzieć się czegoś więcej?
Co to są soki likopenowe?
Soki likopenowe, ze względu na obecność likopenu; bardzo silnego antyoksydanta, uznawane są za drogocenne pod względem właściwości preparaty, polecane wszystkim tym, którzy pragną opóźnić proces naturalnego starzenia się oraz dbają o to, by jak najdłużej zachować młodość i zdrowie skóry. Napoje z likopenem mają własności silnie regenerujące i odbudowujące połączenia międzykomórkowe, przez co śmiało można stwierdzić, że skutecznie wspierają walkę z zagrożeniami cywilizacyjnymi, czyhającymi na człowieka w każdej sytuacji. Polecane są sportowcom, osobom borykającym się z chorobami serca, miażdżycą czy osteoporozą. Ponadto są w stu procentach naturalne, nie posiadają chemicznych dodatków w postaci konserwantów czy barwników.
Napoje likopenowe to inaczej soki o silnych właściwościach przeciwutleniających. Głównym składnikiem jest likopen, czyli pomarańczowo-czerwony barwnik, naturalnie występujący w czerwonych warzywach i owocach. Substancja ta hamuje szkodliwe działanie wolnych rodników, chroniąc komórki przed procesami degeneracyjnymi.
Napoje likopenowe: skład
Uznawany za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, likopen, jest głównym składnikiem napojów likopenowych. W skład w pełni naturalnego napoju wchodzą także owoce – te, które tworzą smakową gamę napojów dostępnych aktualnie w sprzedaży. Napoje likopenowe, zwane także jako soki antyrakowe, skutecznie orzeźwiają i dostarczają niebywałej przyjemności podczas ich picia.
Jako ciekawostkę warto dodać, że patent na produkty likopenowe opracowany został w amerykańskich laboratoriach. Możemy mieć pewność, że każdy napój likopenowy zawiera co najmniej 30 mg likopenu.
Soki Lycolife
Soki z oferty LycoLife, wzbogacone o naturalny likopen, dostępne są aktualnie w sześciu wyjątkowych kompozycjach smakowych, w butelkach o pojemności 300 ml. Dostępne w sprzedaży smaki to:
- jabłko – żurawina
- jabłko – winogrono
- jabłko – brzoskwinia
- jabłko – granat
- gruszka
- wieloowocowy
Soki Cinna wyprodukowano w laboratoriach w Pobiedziskach przy wykorzystaniu samych naturalnych składników, opierając się na legendarnej, amerykańskiej produkcji. Soki te to produkty bez cukru, sztucznych konserwantów oraz barwników.
Ich korzystny wpływ na zdrowie i zachowanie pełni młodości jest potwierdzony przez szerokie grono zadowolonych konsumentów. W każdej chwili można do nich dołączyć i rozpocząć własną, niepowtarzalną przygodę z orzeźwiającym smakiem pełnym zdrowia i witamin. Bo każdy z nas zasługuje na znakomity smak, porcję niespotykanej energii i gwarancję naturalnych, pełnych substancji odżywczych składników.
Jak są produkowane?
Soki likopenowe wytwarzane są w laboratorium, przy użyciu wyłącznie naturalnych składników i nowoczesnej technologii. Powstają na bazie wody głębinowej i koncentratu likopenu z pomidorów.
Dzięki temu produkt jest całkowicie bezpieczny, a jego spożywanie nie wywołuje żadnych skutków ubocznych. Obecnie mamy do dyspozycji sześć różnych smaków. Występują w wersji jabłkowo-brzoskwiniowej, jabłkowo-granatowej, jabłkowo-żurawinowej, jabłkowo-winogronowej oraz o smaku gruszki czy też w wersji wieloowocowej.
W napojach likopenowych nie znajdziemy cukru, glutenu, środków konserwujących, słodzików, sztucznych barwników ani też soli.
Co zawierają?
Warto wiedzieć, że w 100 g świeżych pomidorów znajduje się zaledwie 0,03 mg likopenu, więcej w przetworach pomidorowych – trochę ponad 6 mg/100 ml, a w napoju likopenowym stężenie to wynosi co najmniej 12 mg na 100 ml. Produkt ten uzyskiwany jest wyłącznie ze składników naturalnych, charakteryzuje się orzeźwiającym smakiem i jest bardzo łatwo przyswajalny przez nasz organizm.
Dlaczego warto je stosować?
Spożywanie napojów likopenowych wiąże się z wieloma korzyściami:
- obniżone ryzyko wystąpienia raka prostaty, wątroby, żołądka, piersi, szyjki macicy, trzustki, jelita
- korzystny wpływ na płuca
- znacznie mniejsze narażenie na wystąpienie chorób serca
- poprawienie jakości życia astmatyków
- odbudowa połączeń międzykomórkowych
- wsparcie w walce z osteoporozą i miażdżycą
- spowolnienie procesu starzenia
- ochrona przed chorobami układu krążenia
- unieszkodliwienie wolnych rodników
- podniesienie odporności organizmu
- znacznie mniejsze ryzyko wystąpienia zawału mięśnia sercowego
Likopen z całą pewnością powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie, jednakże dostarczenie jego optymalnej ilości do organizmu z jedzenia nie jest takie łatwe. Musielibyśmy zjadać kilogramy pomidorów lub sporą ilość przetworów pomidorowych. Staje się to jeszcze trudniejsze w okresie zimowym i wiosennym, kiedy to nie mamy dostępu do dobrej jakości warzyw.
Świetnym rozwiązaniem jest wówczas sięgnięcie po napoje likopenowe. Są to produkty przeznaczone dla wszystkich osób, które cenią swoje zdrowie i są aktywne. Stanowią też nieocenione wsparcie w przypadku chorób nowotworowych, miażdżycy, osteoporozy czy chorób serca. Nie wykazano też żadnych działań ubocznych, nawet w przypadku spożywania większej ilości likopenu.