Makarony

makaronyMakaron to produkt wytwarzany z mąki, wody i czasami jajek. Niekiedy do makaronu dodawane są barwniki, na przykład suszone pomidory w proszku, czy suszony szpinak, co nadaje mu efekt dekoracyjny. W przypadku makaronu dostępne jest całe mnóstwo rodzajów, kształtów i kolorów. Najwyższej klasy włoskie makarony  to makarony z pszenicy durum. W czasie gotowania nie rozpadają się i pozostają sprężyste. Ten gatunek pszenicy jest bogaty w białko, tłuszcze, składniki mineralne i witaminy. Nasi Klienci znajdą u nas makaron włoski w rozmaitych kształtach: makaron świderki, muszelki makaronowe, makaron do spaghetti, czy makaron kokardki. Makaron z mąki durum to doskonały produkt, odpowiedni do przyrządzenia wykwintnego włoskiego dania.

Makaron to głównie węglowodany złożone, które powinny stanowić podstawę w naszej diecie. Nasz organizm wolno je trawi, dlatego danie makaronowe daje na długo uczucie sytości i dostarcza nam energii. Jeśli chcemy przyrządzić zdrowy makaron, dodajmy do niego oliwę z oliwek, warzywa, suszone pomidory i ulubione przyprawy.

Makarony w naszym sklepie internetowym: