Pasztety wegetariańskie

pasztety i pasty wegetariańskiePyszne smarowidła, czyli proponowane przez nas pasztety i pasty wegetariańskie to propozycja przygotowana nie tylko dla jaroszy. Proponujemy Państwu mnóstwo pożywnego i smakowitego jedzenia, które pozytywnie wpłynie na Wasze kubki smakowe. Dzięki dostępnym w Naszym sklepie pasztetom i pastom, poczujecie moc warzyw. To im zawdzięczać będziecie wspaniałe samopoczucie oraz realną poprawę kondycji zdrowotnej. Dodatki warzyw, w tym ciągle mało popularnych, takich jak chociażby soczewica sprawią, że pokochacie nie tylko smak naszych pasztetów i past, ale i ich właściwości. Zachęcamy do wypróbowania delikatnych i kremowych pasztetów wegetariańskich z oliwkami lub bazylią, czy ostrych i wyrazistych pasztetów meksykańskich. Każdy oferowany produkt to niepowtarzalna uczta smakowa, którą rozkoszować można się z wielką przyjemnością.

Pasztety i pasty wegetariańskie są tą grupą produktów, która pozwala stworzyć zbilansowany jadłospis, bogaty w masę składników odżywczych niezbędnych naszemu organizmowi. To również sposób na urozmaicenie swojego codziennego jadłospisu. Produkty te można zajadać na ulubionym pieczywie, na tostach, jak i na pieczywie chrupkim.  Pozwalają one zachować smukłą sylwetkę, poprawiają przemianę materii, dostarczają do organizmu mnóstwa wartościowych składników odżywczych. Są one tym typem produktów, które zjadane są ze smakiem przez dzieci, nawet przez największe niejadki, dlatego zachęcamy do wypróbowania naszych produktów.

Choć hummus pochodzi z Libanu, dawno już zawojował kubki smakowe ludzi z wielu krajów i kontynentów. Coraz częściej i chętniej zjadany jest też w Polsce, a jego zwolennicy cenią go zarówno za znakomite właściwości zdrowotne i odżywcze, jak i za oryginalny smak. W sklepie ekologicznym online Oliwka24 znajdą Państwo zarówno klasyczną pastę z ciecierzycy, jak i z rozmaitymi dodatkami wzbogacającymi jego smak i aromat. W ofercie naszego sklepu znajduje się produkty SANTE i PRIMAVIKA. Spośród smaków warto wskazać na te cieszące się największym zainteresowaniem, a są to: hummus paprykowy, z oliwkami oraz z suszonymi pomidorami.

Tradycja oraz legendy bliskowschodnie głoszą, że hummus powstał podczas wypraw krzyżowych Saladyna, a potrawę tę miał wynaleźć sam sułtan. Warto więc z ciekawości skosztować wspaniałego pożywienia, godnego tego wielkiego wodza. Dziś pasta z ciecierzycy stała się obiektem prawdziwej rywalizacji pomiędzy Libanem, a Izraelem, które to konkurują nie tylko w kwestii eksportu tej potrawy, ale i w kuchni, sporządzając olbrzymie dozy tego dania. Obecnie rekord należy do Libańczyków, którzy przygotowali porcję – talerz liczący blisko dziesięć i pół tysiąca kilogramów tej potrawy.

Produkt jest daniem, które powstaje z bogatej w białko oraz wiele cennych składników odżywczych cieciorki. To pasta, która świetnie nadaje się do spożywania jej na kanapkach. Można smarować nią rozmaite rodzaje pieczywa, w tym grzanki, ciemne pieczywo, pszenne, mieszane, czy chrupkie. Świetnie smakuje też z rogalami, czy bułkami. Produkt najbardziej rozpowszechniony jest wśród jaroszy, choć to pasta, która powinna przypaść do gustu większości zwolenników różnych smarowideł.