Napoje likopenowe

napoje likopenowe

Wytwarzane przy wykorzystaniu w pełni naturalnych składników i najnowocześniejszej technologii – napoje likopenowe zyskują coraz większą popularność wśród kupujących. Czym są, czym się wyróżniają i dlaczego właśnie o nich warto dowiedzieć się czegoś więcej?

Co to jest?

Soki likopenowe, ze względu na obecność likopenu; bardzo silnego antyoksydanta, uznawane są za drogocenne pod względem właściwości  preparaty, polecane wszystkim tym, którzy pragną opóźnić proces naturalnego starzenia się oraz dbają o to, by jak najdłużej zachować młodość i zdrowie skóry. Napoje z likopenem mają własności silnie regenerujące i odbudowujące połączenia międzykomórkowe, przez co śmiało można stwierdzić, że skutecznie wspierają walkę z zagrożeniami cywilizacyjnymi, czyhającymi na człowieka w każdej sytuacji. Polecane są sportowcom, osobom borykającym się z chorobami serca, miażdżycą czy osteoporozą. Ponadto są w stu procentach naturalne, nie posiadają chemicznych dodatków w postaci konserwantów czy barwników.

Napoje likopenowe to inaczej soki o silnych właściwościach przeciwutleniających. Głównym składnikiem jest likopen, czyli pomarańczowo-czerwony barwnik, naturalnie występujący w czerwonych warzywach i owocach. Substancja ta hamuje szkodliwe działanie wolnych rodników, chroniąc komórki przed procesami degeneracyjnymi.

surowiec do napojów likopenowych

Skład

Uznawany za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, likopen, jest głównym składnikiem napojów likopenowych. W skład w pełni naturalnego napoju wchodzą także owoce – te, które tworzą smakową gamę napojów dostępnych aktualnie w sprzedaży. Napoje likopenowe, zwane także jako soki antyrakowe, skutecznie orzeźwiają i dostarczają niebywałej przyjemności podczas ich picia.

Jako ciekawostkę warto dodać, że patent na produkty likopenowe opracowany został w amerykańskich laboratoriach. Możemy mieć pewność, że każdy napój likopenowy zawiera co najmniej 30 mg likopenu.

Soki Lycolife

Soki z oferty LycoLife, wzbogacone o naturalny likopen, dostępne są aktualnie w sześciu wyjątkowych kompozycjach smakowych, w butelkach o pojemności 300 ml. Dostępne w sprzedaży smaki to:

  • jabłko – żurawina
  • jabłko – winogrono
  • jabłko – brzoskwinia
  • jabłko – granat
  • gruszka
  • wieloowocowy

Soki Cinna wyprodukowano w laboratoriach w Pobiedziskach przy wykorzystaniu samych naturalnych składników, opierając się na legendarnej, amerykańskiej produkcji. Soki te to produkty bez cukru, sztucznych konserwantów oraz barwników.

Ich korzystny wpływ na zdrowie i zachowanie pełni młodości jest potwierdzony przez szerokie grono zadowolonych konsumentów. W każdej chwili można do nich dołączyć i rozpocząć własną, niepowtarzalną przygodę z orzeźwiającym smakiem pełnym zdrowia i witamin. Bo każdy z nas zasługuje na znakomity smak, porcję niespotykanej energii i gwarancję naturalnych, pełnych substancji odżywczych składników.

Jak są produkowane?

Soki likopenowe wytwarzane są w laboratorium, przy użyciu wyłącznie naturalnych składników i nowoczesnej technologii. Powstają na bazie wody głębinowej i koncentratu likopenu z pomidorów.

Dzięki temu produkt jest całkowicie bezpieczny, a jego spożywanie nie wywołuje żadnych skutków ubocznych. Obecnie mamy do dyspozycji sześć różnych smaków. Występują w wersji jabłkowo-brzoskwiniowej, jabłkowo-granatowej, jabłkowo-żurawinowej, jabłkowo-winogronowej oraz o smaku gruszki czy też w wersji wieloowocowej.

W napojach likopenowych nie znajdziemy cukru, glutenu, środków konserwujących, słodzików, sztucznych barwników ani też soli.

Co zawierają?

Warto wiedzieć, że w 100 g świeżych pomidorów znajduje się zaledwie 0,03 mg likopenu, więcej w przetworach pomidorowych – trochę ponad 6 mg/100 ml, a w napoju likopenowym stężenie to wynosi co najmniej 12 mg na 100 ml. Produkt ten uzyskiwany jest wyłącznie ze składników naturalnych, charakteryzuje się orzeźwiającym smakiem i jest bardzo łatwo przyswajalny przez nasz organizm.

likopen z pomidorów

Dlaczego warto je stosować?

Spożywanie napojów likopenowych wiąże się z wieloma korzyściami:

  • obniżone ryzyko wystąpienia raka prostaty, wątroby, żołądka, piersi, szyjki macicy, trzustki, jelita
  • korzystny wpływ na płuca
  • znacznie mniejsze narażenie na wystąpienie chorób serca
  • poprawienie jakości życia astmatyków
  • odbudowa połączeń międzykomórkowych
  • wsparcie w walce z osteoporozą i miażdżycą
  • spowolnienie procesu starzenia
  • ochrona przed chorobami układu krążenia
  • unieszkodliwienie wolnych rodników
  • podniesienie odporności organizmu
  • znacznie mniejsze ryzyko wystąpienia zawału mięśnia sercowego

Likopen z całą pewnością powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie, jednakże dostarczenie jego optymalnej ilości do organizmu z jedzenia nie jest takie łatwe. Musielibyśmy zjadać kilogramy pomidorów lub sporą ilość przetworów pomidorowych. Staje się to jeszcze trudniejsze w okresie zimowym i wiosennym, kiedy to nie mamy dostępu do dobrej jakości warzyw.

Świetnym rozwiązaniem jest wówczas sięgnięcie po napoje likopenowe. Są to produkty przeznaczone dla wszystkich osób, które cenią swoje zdrowie i są aktywne. Stanowią też nieocenione wsparcie w przypadku chorób nowotworowych, miażdżycy, osteoporozy czy chorób serca. Nie wykazano też żadnych działań ubocznych, nawet w przypadku spożywania większej ilości likopenu.


Inne podkategorie

Mleko ryżowe  Ι  Napoje owocowe